Vlnr. Teamcommandant Elleke van Lingen, vrijwilliger Co Hooiveld en burgemeester Bert Blase.
Vlnr. Teamcommandant Elleke van Lingen, vrijwilliger Co Hooiveld en burgemeester Bert Blase. (Foto: Edwin Koblens)

Jubilarissen brandweer in 't zonnetje

HEERHUGOWAARD - Tijdens de feestelijke jaarbijeenkomst van brandweer Heerhugowaard, vrijdagavond 15 maart, werd Co Hooiveld verrast met een koninklijke onderscheiding voor 28 jaar trouwe dienst.

Hij ontving de onderscheiding in het bijzijn van zijn familie uit handen van burgemeester Bert Blase. Die avond werden ook zeven andere brandweervrijwilligers in het zonnetje gezet wegens hun jarenlange trouwe dienst: Stefan Entius en Peter Duinmeijer (12,5 jaar), Marcel Verhoeven en William Bakker (25 jaar) en Jan Stoop, Hans Schouten en Ruud Eeken (30 jaar).

Duikers gezocht

De Waardse brandweer is naarstig op zoek naar kandidaten voor haar duikploeg, een specialistisch team dat onder meer in actie komt bij waterongevallen tot vijftien meter diepte, waarbij mensen en/of dieren in nood zijn. Via Facebook worden belangstellenden opgeroepen te reageren. De vacature staat ook op de website van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, verantwoordelijk voor de brandweerzorg in Noord-Holland Noord.

Vlnr. Jan Stoop, Marcel Verhoeven, William Bakker, Co Hooiveld, Ruud Eeken, burgemeester Bert Blase, Hans Schouten, teamcommandant Elleke van Lingen, Peter Duinmeijer en Stefan Entius.