Finaleplek voor FC Marlène

HEERHUGOWAARD – Na de spectaculaire 7-6 overwinning op FC Eindhoven in de thuiswedstrijd, stond afgelopen zaterdagmiddag de return op het programma. FC Marlène werkte niet mee aan een Eindhovense comeback en won terecht met 2-4 van de nummer een van de reguliere competitie. Coach Anand Jagdewsing kan zich opmaken voor de finale tegen Hovocubo.

Veel toeschouwers waren op het vreemde tijdstip (half vier, vanwege de doden herdenking) naar de sporthal in Eindhoven gekomen en de supporters van de thuisclub hoopten natuurlijk op een goed resultaat. Maar een zeer gemotiveerd FC Marlène wilde daar zeker niet aan mee werken. Doelpuntenmakers voor rust waren Mo Attaibi en Nabil Akaazoun.

Feestje

Kort na de hervatting van de tweede helft leek FC Marlène op rozen te zitten door een treffer van Stefan Dol. Toch moest Rozenbeek eenmaal de bal het doel halen, maar vijf minuten voor het einde maakte Nabil Akaazoun definitief een einde aan de strijd: 1-4. Twee minuten later bepaalde FC Eindhoven de eindstand en konden de spelers, technische staf en supporters van FC Marlène een feestje vieren. Komende vrijdagavond (10 mei) is de eerste finalewedstrijd in sporthal Waardergolf in Heerhugowaard. Het Hoornse Hovocubo is de tegenstander. Aanvang 21.15 uur.