De jeugd ging langs de deuren om lootjes te verkopen.
De jeugd ging langs de deuren om lootjes te verkopen. (Foto: Aangeleverd)

Waardse clubs halen € 36.237,- op

HEERHUGOWAARD - Vele verkopers gingen de afgelopen maanden op pad om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Heerhugowaard lukte het verenigingen om in totaal € 36.237,- op te halen.

Extra zakcentje voor verenigingen dankzij Grote Clubactie

Tachtig procent van de opbrengst gaat naar de club. In Heerhugowaard deden vijftien verschillende verenigingen mee. Atletiekvereniging Hera haalde € 2.430,-, gymnastiekvereniging SiU € 11.673,- op, handbalvereniging Hugo Girls € 1.200,-, basketbalvereniging HBC € 747,-, omnisportvereniging KSV € 4.920,-, hockeyvereniging MHC Heerhugowaard € 1.944,-, damclub SNA € 267,-, voetbalvereniging WMC € 741,-, SVW-supportersvereniging De Groen-Zwarte-Maten € 5.967,- en tafeltennisvereniging DOV € 1.347,-. Kijk voor de opbrengsten van de overige deelnemende verenigingen op clubactie.nl.

Hoogste opbrengst

Dit jaar is alweer het 47e jaar dat de Grote Clubactie zich inzet voor een (financieel) gezond verenigingsleven in Nederland. Door als vereniging loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie halen clubs geld op, waarmee ze hun doelen kunnen realiseren. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe materialen worden aangeschaft, kan het clubhuis worden opgeknapt of kunnen evenementen worden georganiseerd. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat maar liefst € 2,40 (tachtig procent) rechtstreeks naar de clubkas.

Vereniging gesteund?

Iedereen die een vereniging heeft gesteund, maakt kans op één van de 32.000 prijzen uit de loterij, waaronder de hoofdprijs van € 100.000,-! Check je lotnummer(s) op clubactie.nl om te kijken of er een prijs is gevallen op je lot.