Kijken naar de sterren.
Kijken naar de sterren. Foto: Pexels.com

Sterrenwacht Saturnus in januari

HEERHUGOWAARD - Sterrenwacht Saturnus begint het nieuwe jaar met een reeks boeiende lezingen in januari. Deze worden elke vrijdag gehouden. De maand wordt afgetrapt met een waarneemavond; bij helder weer wordt vrijdagavond 3 januari door de telescoop gekeken.

Vrijdag 10 januari verzorgt Frans Postema de lezing 'Met de macht van 10 de ruimte in', gebaseerd op de film 'The Power of Ten'. Theo Hoogerhuis heeft het vrijdag 17 januari over botsende sterrenstelsels; wat gebeurt er als met elkaar in botsing komen? Vrijdag 24 januari neemt Liesbeth Dijkstra haar publiek mee langs observatoria en grote telescopen in Chili en Argentiniƫ. Het onderwerp van de lezing van Paul Volman, vrijdag 31 januari, gaat over sterrenbeelden: hoe zijn ze ontstaan, hoe herken je ze en wat is de betekenis van begrippen als zomerdriehoek, winterdriehoek en dierenriem.

De bijeenkomsten starten telkens om 20.00 uur; de zaal gaat open om 19.30 uur. Belangstellenden zijn welkom aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard. Kijk ook eens op www.sterrenwachtsaturnus.nl en Facebook.