Waaghalzen gaan het water in voor een frisse start van het nieuwe jaar.
Waaghalzen gaan het water in voor een frisse start van het nieuwe jaar. Foto: Archief

Nieuwjaarsduik: Fris van start in 2020

HEERHUGOWAARD - Ook in Heerhugowaard kan men op Nieuwjaarsdag 2020 weer het water ingedoken worden voor een fris begin van het nieuwe jaar.

'Ice-man' Wim Hof moedigt deelname aan

'Brrr...'. Dat is vaak het eerste waar men aan denkt bij een nieuwjaarsduik. Zwemmen in koud water heeft echter veel voordelen. Nederlands bekendste koudwatergoeroe en ijs-specialist Wim Hof - 'The Ice-man' - weet waarom het zo goed is. Op wimhofmethod.com meldt hij dat duiken in koud water diverse voordelen voor de gezondheid heeft. Een dagelijkse koude douche zorgt bijvoorbeeld voor stressvermindering, een beter immuunsysteem, meer calorieverbranding en een hogere alertheid. Koud water stimuleert om dieper adem te halen en beter te concentreren. Focus door de dag heen.

Endorfineshot

Tijdens je duik in het koude water van het Meer van Luna kun je dus een endorfineshot verwachten: een geluksdosis die het lichaam aanmaakt tijdens hevige inspanningen. Daarnaast is koud water goed voor de bloedsomloop en ondanks krimpende lichaamsdelen goed voor het libido. Kortom, doe er je voordeel mee en duik ook mee.

Erwtensoep

Enthousiast geworden? Duik dan woensdag 1 januari samen met je vrienden fris het nieuwe jaar in tijdens de Nieuwjaarsduik aan het Strand van Luna in Heerhugowaard! Ontvangst vanaf 12.30 uur. Na een gezamenlijke warming-up om 12.45 uur geeft wethouder Annette Valent om 13.00 uur het startschot. Een kopje dampende erwtensoep naderhand helpt om weer op te warmen. Uiteraard is er voor deelnemers voldoende plek om zich om te kleden.

Muts

Deelnemers ontvangen behalve een gratis Unox-muts na afloop tevens een toegangskaartje voor zwembad Waardergolf.