Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Zebra

Wij hebben in Heerhugowaard diverse zebrapaden en twee daarvan zijn behoorlijk gevaarlijk. Het betreft in dit geval de oversteek van de Sportlaan naar de Raadhuisstraat en terug. Nou noemt iemand, wie precies is onbekend, Heerhugowaard een stad van kansen, maar als je daar oversteekt is de kans groot dat je aangereden wordt. Dus de kansen zijn er wel, maar dan in de negatieve zin. De verlichting aldaar is enorm slecht en het zebrapad is bijna niet meer te zien. De kans om daar aangereden te worden, is uitgaande van de statistieken, erg groot.

Ikzelf steek elke dag de Middenweg over en het verbaast mij dat ik niet regelmatig nieuwe schoenen moet kopen omdat het rijgedrag van diverse personen dusdanig is dat ze zowat over je tenen of hakken proberen te rijden. Van snelheidsbeperking hebben weinigen ooit gehoord.

'De kans om aangereden te worden is erg groot'

Nou zult u zeggen, het zal best wel meevallen, maar dat is niet het geval. Op het Lindeboomplein, liggende tussen de Dreef en de Middenweg wonen eenentwintig hele lieve geestelijk wat minder valide mensen en ik kan u mededelen dat er inmiddels al twee van hen zijn aangereden, met een 'langdurige revalidatie in Heliomare' tot gevolg. Deze mensen doen boodschappen in de supermarkt, gaan naar hun werk of gaan bij bekenden op bezoek. Dan woont er ook een aantal van deze mensen op het eiland achter het oude Ter Kimme. Ook zij moeten dezelfde obstakels proberen te nemen of kunnen eventueel met een omweg (via de stoplichten van de Beukenlaan naar de Vondelstraat).

Maar zij zijn toch meestal onder begeleiding, hoor ik u denken? Vaak wel maar af en toe ook niet. Slechts een aantal is zelfstandig genoeg om naar het werk te gaan, boodschappen te doen, maar geef ze een faire kans in dit leven. Of is dit teveel gevraagd van de gemeente Heerhugowaard?

Wim Admiraal