Het team van De Hoofdzaak Enkhuizen voor de oude Koepoort.
Het team van De Hoofdzaak Enkhuizen voor de oude Koepoort. (Foto: aangelverd)

'Knippen doe je niet alleen'

Kapster Denise Kampen (43) opende 1 oktober de deuren van haar eigen kapsalon De Hoofdzaak Enkhuizen. Het enthousiasme spat er vanaf. "Ik krijg zoveel energie van het opzetten van een eigen zaak!"

Ik wil het beste voor het haar van mijn klanten

Denise is bijzonder trots op haar team. "Ik zeg altijd knippen doe je niet alleen. Ik heb een fantastisch team van drie kapsters en een stagiaire. Iedereen komt uit Enkhuizen en omgeving en we hebben allemaal ons eigen specialisme. Met z'n allen vullen we elkaar aan."

Vernieuwend

Denise: "Ik werk met mensen met passie voor het vak en heb een merk erbij gezocht dat daarbij past en waar ik voor de volle honderd procent achtersta. Het is een Australisch merk dat dierproef- en sulfaatvrij is en waarvan de verfproducten een korte inwerktijd hebben, terwijl de kwaliteit behouden blijft."

"Dat is echt vernieuwend. In plaats van dertig minuten duurt het kleuren nog maar vijftien minuten. Het haar beschadigt veel minder, maar kleurt wel intensief."

Speciale producten

Bijzonder is de aandacht voor mensen met haar- en hoofdhuidproblemen. Denise: "Ik heet niet voor niets De Hoofdzaak Enkhuizen. Het gaat niet alleen om knippen en verven, maar ook om de conditie van haar en hoofdhuid te verbeteren. Het is zo fijn om mensen te kunnen helpen en hun lasten te verminderen. Wij beschikken over speciale producten, zogenoemde mediceuticals, die geschikt zijn bij overmatig haaruitval, dunner wordend haar of andere haar- en hoofdhuidproblemen. Bijvoorbeeld als gevolg van een chemokuur, psoriasis of eczeem."

Dermatologen

Gerenommeerde dermatologen van VU en AMC verwijzen naar dezelfde dermatologische producten, zegt Denise. "Deze shampoos en serums leveren al na een aantal dagen intensieve behandeling het gewenste resultaat."

Krullend haar

En o ja, aandacht voor krullen heeft Denise ook. "Krullen knippen is een vak apart. Mensen met krullend haar vinden het over het algemeen spannend om een goede kapper te vinden. Ik hanteer technieken om krullend haar mooi en luchtig te laten vallen."

Haar drive? Interesse voor de mens onder het haar. "Klanten moeten zich happy en fijn voelen bij ons. Zich echt welkom voelen en met zelfvertrouwen de deur uitlopen. Mensen mooier en blijer maken dat is wat mij drijft."

De Hoofdzaak Enkhuizen, Noorder Havendijk 23. Telefoon: 0228 748748.