De vierde generatie heeft nu de leiding, maar doet het niet alleen.
De vierde generatie heeft nu de leiding, maar doet het niet alleen. (Foto: aangeleverd)

100 Jaar Van Diepen Design

GROOTEBROEK - "Mijn oud-opa ging met zijn handwagen met daarop de ladder, emmers verf en bussen kwasten langs de huizen. Mijn vader is nog regelmatig op de zaak te vinden."

'Schilderen zit ons in de genen'

Van Diepen Design is een echt familiebedrijf, vertelt Jaap van Diepen, de huidige eigenaar en naamgenoot van de oprichter. Oud-opa Jaap richtte in 1919 zijn eigen schildersbedrijf in op. Toen nog in Lutjebroek. Zijn zoon Jan zette het bedrijf net na de oorlog voort en begon in de jaren vijftig een winkel met behang en verf. "Echt een tijd van vaste kleuren met alle producten op voorraad. Alles was grijs en gebroken wit. Trends had je nog niet", vertelt vader en oud-eigenaar Kees van Diepen. "Als dertienjarig jochie rolde ik in het schildersvak, dat vond ik verschrikkelijk leuk. Schilderen zit ons in de genen."

Liefde

Ook zoon Jaap begon onderaan de ladder. "Letterlijk, mijn eerste klusje dat ik als tiener mocht doen waren de plinten!"

"Harde werkers zijn het. Ondernemende mensen ook. De Van Diepens hebben ongelooflijk veel liefde voor hun vak," zegt moeder Anneke, als interieurstylist aan het bedrijf verbonden. Ook de broers van Kees, Hans en Sjaak, werden schilder. Hans ging verder met woonwinkel 't Klooster, terwijl het schildersbedrijf naar de huidige plek verhuisde. In de jaren negentig volgde ook het interieurgedeelte.

Van persoonlijk advies tot plaatsing

Van Diepen Design groeide uit tot het een gerenommeerd schilders- én interieurbedrijf met zeventien schilders en vier interieurstylisten. Het leveren van een totaalpakket van persoonlijk advies tot aan plaatsing en afwerking.

Interieuradvies

In de huidige woonwinkel met een Decorette showroom neemt interieuradvies een belangrijke plaats in. Anneke: "Of mensen een vaag idee hebben of al zelf een moodboard hebben gemaakt wij kunnen ze verder helpen. Stap voor stap nemen we mensen mee in het tot stand brengen van een warm interieur dat hen precies past. Hier vind je alles onder één dak en dat is voor mensen heel plezierig. Alles draait om creativiteit, gevoel en intuïtie. Ik ga altijd eerst met de klant in gesprek. Wat vind je leuk? Wat zijn je interesses? Hoe zien je meubels eruit?"

Blij gevoel

"Als ik zomaar tien boeken neerleg dan raakt de klant in verwarring. Mensen hebben soms slapeloze nachten over de inrichting van hun huis. Onze klanten krijgen echt een blij gevoel omdat ze weten dat het goed komt." Van Diepen Design, Nijverheidsweg 3. www.vandiependesign.nl.