Niet alleen voor Oma's overheerlijke gehaktballen kan men terecht tijdens het Foodtruck Festival in Enkhuizen. Kom en kijk welke foodtrucks er allemaal staan.
Niet alleen voor Oma's overheerlijke gehaktballen kan men terecht tijdens het Foodtruck Festival in Enkhuizen. Kom en kijk welke foodtrucks er allemaal staan. (Foto: aangeleverd)

Kom naar Foodtruck Festival Tjoeke Tjoeke Food Food

ENKHUIZEN - Ga op smakelijke ontdekkingsreis en bestel bij de leukste mobiele keukens. De enthousiaste Foodtruckers maken de heerlijkste gerechten. Enkhuizen, dé havenstad aan het IJsselmeer, is vrijdag 26 juli dé plek om te zijn!

Bezoekers voelen de Bourgondische ambiance op Het Landje van Top onder de Drommedaris, waar elke smaakpupil geprikkeld wordt! Ook vegan, biologisch, glutenvrij en vegetarisch aanbod is volop te vinden

Op de Foodtruck Festivals wordt een informele en knusse sfeer gecreëert. Het voelt als een ongedwongen familiebijeenkomst, waar iedereen het leuk vind om elkaar weer eens te zien. Het 'ons kent ons'-gevoel. En wat is leuker om met elkaar te kletsen in een Bourgondische omgeving met de leukste mobiele keukens en bruisende drankjes?

De trucks worden met zorg geselecteerd, er staan unieke deelnemers! Onder de Drommedaris komen de mobiele keukens tezamen om een open lucht restaurant te creëren. Ga op een smakelijke ontdekkingsreis, bestel bij de rijdende pop-up keukens en neem plaats op het terras. Geniet van de Ice-rolls; dit zijn gerolde ijsjes die van de vriesplaat komen, in diverse smaken met allerlei toppings! De heerlijkste koffie is te halen bij de echte Barista en proef ook de brioche broodjes met kogelbiefstuk en truffelmayonaise en wraps met biefstuk Teriyaki. Verse frieten en ambachtelijk gemaakt stoofvlees van Esta Loco; Oma's gehaktballen, ook vega is te koop bij Meatballs. De jonge bezoekers zijn vast dol op een portie churros of poffertjes. En niet te vergeten: de kaasfondue op locatie uit Alkmaar. Bij de bar zijn bruisende biertjes verkrijgbaar, bijzonder lekkere wijnen en diverse frisdranken.

Evenementenorganisatie Bruisend tekende onlangs de Plastic Promise. Dit houdt in dat hun evenementen met nog meer aandacht voor het milieu worden georganiseerd. Dit betekent geen plastic bekers, maar hardcups, om zwerfafval tegen te gaan. Geen plastic muntjes, maar betalen met pin of contact geld. Het terrein schoner wordt schoner achtergelaten, dan toen zij het aantrof!

Het evenement is gratis te bezoeken op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli van 13.00 tot 20.00 uur.