Grote kerstmarkt in Hoogkarspel: top sfeertje.
Grote kerstmarkt in Hoogkarspel: top sfeertje. (Foto: Rodi Media)

Sfeervol Kerstweekend

HOOGKARSPEL - In Hoogkarspel staat het weekend van 13 tot 15 december geheel in het teken van sfeervol kerst vieren.

Kerstmarkt in teken van Hoogkarspel 700 jaar

Vanaf vrijdag 13 december is er een foto-expositie van vier Hoogkarspelse fotografen in de katholieke kerk H. Laurentius.

Zaterdag 14 december staat alles in het teken van schaatsen. Vanaf 11.00 uur kan geschaatst worden op een grote schaatsbaan. Bantam en diverse foodtrucks zorgen voor versnaperingen en drankjes.

Après-ski feest

De avond wordt afgesloten met een gezellig après-ski feest op het Raadhuisplein.

In winkelcentrum de Reigerspassage, op het Raadhuisplein en in H. Laurentiuskerk is zondag 15 december vanaf 12.00 uur de grote kerstmarkt. Kom gezellig slenteren langs de kraampjes en zoek tussen alle koopwaar naar snuisterijen en hebbedingen. Doe inspiratie op voor het versieren van uw eigen kerstboom, cadeautjes voor onder de boom en overheerlijke kerstrecepten.

Bij kerst hoort lekker eten en drinken. Angelique Bouwman, organisator van de kerstmarkt: "Op de kerstmarkt vindt u heerlijke lekkernijen bij de diverse foodtrucks, van lekkere saté met brood en Hollandse snert tot Spaanse churros. Ook chocolademelk en glühwein ontbreken niet."

Echt kerstgevoel

Beleef het echte kerstgevoel met zang van koren Pop4You, Reigerssmart, Christmas Voices, DJ Rob Hooijman en meer artiesten. "Gezelligheid gegarandeerd. De kinderen zullen zich ook goed vermaken. Er zijn diverse acts en workshops. De kerstman deelt cadeautjes uit en clown Suus maakt de mooiste creaties met ballonnen. Ook tovert ze de kinderen met schmink om tot superhelden. Goochelaar Jorido komt een mooie show geven." Popcorn en suikerspinnen maken het feest compleet.

Lokale ondernemers

De kerstmarkt wordt georganiseerd in samenwerking met stichting Hoogkarspel 700, IJsclub Hoogkarspel, Bantam en winkelcentrum de Reigerspassage. Door de bijdrage van een groot aantal lokale ondernemers is dit evenement mogelijk gemaakt.

Ook deze dag is de stempelkaartactie van de winkeliers geldig. De kerstmarkt is van 12.00 tot 18.00 uur (in het winkelcentrum tot 17.00 uur). Meer informatie via de Facebookpagina van kerstmarkt Hoogkarspel 2019.