Meet  &Greet met Clare Twomey.
Meet &Greet met Clare Twomey. (Foto: aangeleverd)

Scherven brengen geluk

ENKHUIZEN -Scherven brengen geluk in het Zuiderzeemuseum tijdens de Museumweek. Tot en met 14 april vindt de ontmanteling van Monument plaats in het binnenmuseum.

Stukje kunstwerk mee naar huis

Tien jaar lang is het controversiƫle kunstwerk de eye catcher in het Atrium van het binnenmuseum geweest. Clare Twomey, kunstenares en maker van deze opmerkelijke installatie, heeft in samenwerking met het Zuiderzeemuseum het participatieproject Monument, the golden thread ontwikkeld, waarbij bezoekers van het museum een stukje van het kunstwerk mee naar huis mogen nemen.

Ons echte goud

Monument, the golden thread is de titel voor het ontmantelingsproject waarmee kunstenares Clare Twomey haar werk Monument na tien jaar letterlijk wil delen met de bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Het motto van de Museumweek 'Ons echte goud' sluit mooi aan op de filosofie achter dit participatieproject: de bezoeker de mogelijkheid bieden om een stukje van 'Ons goud' te bemachtigen.

Unieke scherf

Iedere bezoeker mag een unieke scherf komen uitzoeken, die op naam wordt geregistreerd en voorzien van een met Zuiderzeemuseum geverifieerd gouden lakzegel. Een uitgelezen kans om collectiebeheerder van een stukje Zuiderzee erfgoed te worden!