Jatascha, Mark en Martine van Vishandel Graaf op de markt in Hoogkarspel
Jatascha, Mark en Martine van Vishandel Graaf op de markt in Hoogkarspel (Foto: Irina Hoffer)

Vis is verser dan vers

REGIO - "Wij werken altijd met verse producten, de inkoop bij ons bedrijf is goed geregeld en afgestemd op wat er per week en per dag gekocht wordt. Het krijgt de kans niet om oud te worden." Jatascha Koelewijn vertelt tijdens de vrijdagmarkt van Hoogkarspel trots waarom zij en haar collega's Martine Ruitendaal en Marc Hop al jarenlang met plezier bij Spakenburgse Vishandel Graaf-Roos & Zn. werken.

'Je behandelt je klanten zoals je zelf behandeld wilt worden'

Het bedrijf staat al zo'n vijfendertig jaar op de markt in Hoogkarspel. Jatascha en Martine helpen de klanten, Marc bakt de vissen in de vier grote frituurbakken achterin de marktwagen. Tijdens het paling snijden voor een klant heeft Martine handschoenen aan, voor de hygiëne. "Je gaat om met het eten van een ander", legt Jatascha uit. "Dat wil je goed behandelen. En er zijn producten die rauw gegeten worden, dan wil je dat daar goed mee omgegaan wordt."

Klantvriendelijkheid

Naast hygiëne staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Niet alleen bij hen, maar bij het hele team van Vishandel Graaf, dat bestaat uit zo'n vijfentwintig medewerkers. "Wat klantvriendelijkheid betreft, vinden wij dat je klanten behandelt zoals je zelf behandeld wilt worden." Dat klanten dit waarderen weten ze wel zeker.

Passie

Ze hebben passie voor hun werk en vinden het werk op de markt 'supergezellig'. Niet alleen met de collega's onderling, maar vooral door het contact met de klanten. "Je bouwt een band met ze op, soms weten ze meer van mij dan mijn eigen vrienden", lacht Jatascha. Ze leggen klanten uit hoe de vis bereid kan worden, dat is vaak makkelijker dan mensen denken, en wisselen recepten met ze uit.

Wekelijkse aanbiedingen

Vishandel Graaf werkt met wekelijkse aanbiedingen. Elke week staan de drie à vier aanbiedingen ook in deze krant en ze proberen hier een goede variatie in te brengen, afgestemd op hun publiek. "Het is altijd verschillend, van kibbeling tot haring tot zamkabeljauw", meldt Jatascha, "maar er is altijd een gerookte vis, een verse vis en een gebakken vis in de aanbieding."