Buiten zwemmen kan eind april weer.
Buiten zwemmen kan eind april weer. (Foto: Shutterstock)

Binnenkort buiten zwemmen

REGIO - De buitenzwembaden in de gemeente Medemblik openen vanaf eind april hun deuren. De vrijwilligers van De Spetter in Abbekerk, Molenbad in Wognum, De Weid in Andijk, Het Zwembad in Oostwoud en 't Ploetertje in Benningbroek zijn druk bezig met het onderhoud en klaarmaken van de installaties. Binnen acht weken zijn de klussen geklaard en zijn de inwoners en toeristen van harte welkom om een duik te nemen in de buitenzwembaden.

Onlangs heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om te helpen met het verlies aan inkomsten vanuit de BTW-teruggave. Het recht op deze teruggave is onlangs -vrij plotseling- vervallen en kost de buitenbaden duizenden euro's per jaar. Voor dit jaar is in elk geval tot een compensatie van 40% van het nadeel besloten. De baden blijven zoeken naar manieren om het overige verlies te compenseren. Voor de lange termijn wordt, samen met de politiek, een structurele oplossing gezocht.

De buitenbaden werken samen om de betaalde toezichthouders en zwemdocenten in te roosteren. Er zijn nog part- en fulltimers nodig. Interesse? Zie de personeelsadvertentie op de kindpagina.