De Peutertuin doet mee met NLDoet

ENKHUIZEN - "De lente doet langzaamaan zijn intrede en dat is een mooie aanleiding om De Peutertuin aan te melden bij NLDoet", dat vindt Annelies van Berkel.

Locatie Enkhuizen Noord

Annelies is bestuurslid van de Stichting waar De Peutertuin deel van uitmaakt. Op de Westfriese Beurs deed Annelies al goede zaken met bedrijven die hun hulp hebben aangeboden. De match was daar. Op 16 maart gaan bestuur, leidsters, ouders en bedrijven aan de slag om het plein van De Peutertuin Noord tot een prachtige speelplek om te toveren.

Smit en Rinkel hebben er voor gezorgd dat er een zonnedoek is opgehangen, zodat de peuters op zonnige dagen toch lekker buiten kunnen spelen. Pop Vriend heeft zaden gegeven voor de plantenbakken, die gemaakt gaan worden. Zo zien en ervaren de peuters hoe deze zaadjes uitgroeien tot een ware kleurenpracht. Sander Hoogland van hoveniersbedrijf Floridus heeft De Peutertuin begeleid in het maken van het plan voor de tuin en biedt hierbij hulp om tot een mooi resultaat te komen op 16 maart. Gemeente Enkhuizen levert wilgentenen en boomstammetjes. Zo wordt het toch wat saaie peuterplein omgetoverd tot een uitnodigende natuurspeelplaats. waar de peuters maar ook de buurt straks volop van kan genieten.