Geranium 'Tess', bloeit hele zomer
Geranium 'Tess', bloeit hele zomer (Foto: Aangeleverd)

Geranium weekend juni 2019

HEM - Jan Neelen is gespecialiseerd in bijzondere vaste planten met als specialiteit vaste tuingeraniums. Ook dit jaar organiseert Neelen weer een geranium weekend. Kom zaterdag 29 en zondag 30 juni langs bij de kwekerij in Hem met diverse geraniums en leuke aanbiedingen voor de echte tuinliefhebber.

Het gehele assortiment wordt biologisch gekweekt

In het mooie dorpje Hem, gelegen aan de Koggenroute (ANWB), tussen Hoorn en Enkhuizen is de vaste planten kwekerij van Jan Neelen te vinden.

De kwekerij

Het gehele assortiment wordt biologisch gekweekt. De zelfontworpen potgrond is ECO-erkend. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen of kunstmest, de natuur gaat zijn gang, waardoor bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en meer te zien zijn. Enkel dus gezonde planten.

Geraniums

Bij Jan Neelen zijn ruim driehonderd verschillende geraniums in de verkoop. Van vaste planten zijn er ongeveer duizend. De kwekerij heeft een oppervlakte van tweeduizend vierkantenmeter. De Geraniums staan, met info en foto, op alfabet op tafels. De overige planten staan achter links en rechts van het pad, links op alfabet in kisten, rechts in grotere containers.

Kijktuin

Neelen is grote liefhebber van de Engelse cottage stijl, dat terug te zien is in het plantenassortiment. De tuin is vrij toegankelijk. Kom ook langs tijdens het geranium weekend.