Horeca slaat handen ineen
Horeca slaat handen ineen (Foto: Aangeleverd)

Horecaondernemers werken samen

ENKHUIZEN - Het Enkhuizer Kermiscomité werkt samen met verschillende horecaondernemers in de stad voor de kermis van 2019, die van vrijdag 21 juni tot en met de Lappendag van maandag 24 juni plaatsvindt op verschillende locaties rondom de Dijk.

Goed om kermis weer leven in te blazen

Enkhuizen is een leuke stad, in de zomer is er genoeg te doen, behalve in het weekend van de kermis, zo vindt het Enkhuizer kermiscomité. Vorig jaar is een beerpong toernooi georganiseerd en dit jaar wil het kermiscomité meer Enkhuizers bij de kermis betrekken. Na navraag bleken verschillende horecaondernemers enthousiast.

Invulling

Een diverse groep ondernemers hangt de slingers op in het kermisweekend: Café Dijk 82, waar veel Nederlandstalige muziek gedraaid wordt, Eetcafé Dikke Mik geeft een kermisborrel aan de dijk en Brouwerij De Werf tovert hun locatie ook om voor de kermis. En zoals ieder jaar, organiseert het kermiscomité zelf een feest bij De Nieuwe Doelen.

Startschot

Voor het eerst slaat de horeca in Enkhuizen de handen ineen voor een kermisprogramma met het kermiscomité. Het is aan Gijs Mos van Eetcafé Dikke Mik om het startschot van de kermis te geven: een kermisborrel aan de Dijk op vrijdag 21 juni, terwijl je de zon ziet onder gaan achter de boten in de haven.

DJ

Het kermiscomité zelf heeft op vrijdagavond na de borrel op de Dijk een DJ avond met aankomende talenten en zaterdagavond is er een topprogramma. "Na het gezellige toernooi van vorig jaar, houden we dit jaar het Auto Tensen Enkhuizen Beerpong Toernooi", vertelt Isabel Broersen van het kermiscomité. "Daarna gaan we proosten en vooral dansen en naar goede muziek luisteren, want dan staat coverband Jukebox op het podium tot in de latere uren."

Lappendag

Bij Café Dijk 82 zijn de plannen hetzelfde. "Het is goed om de kermis in Enkhuizen weer een beetje leven in te blazen", vertelt Lydia de Jong van Dijk 82. Juist dat neemt Lydia voor haar rekening met het eerste deuntje op maandag, Lappendag. Ze brengt de Jordaan naar de Dijk met ras Amsterdammer Richard van Twiller. Maar ook op zaterdagavond staat er wat op de planning: de West-Friese coverband Fireproof treedt op.

Datum

Kermis Enkhuizen is van vrijdag 21 juni tot en met maandag 24 juni. Meer informatie over Kermis Enkhuizen is te vinden op www.kermisenkhuizen.nl of kijk op facebook: Kermis Enkhuizen.