Het team van restaurant Markerwaard gaat voor biologisch.
Het team van restaurant Markerwaard gaat voor biologisch. (Foto: aangeleverd)

Vlees zonder gedonder

ENKHUIZEN - Desiree en Leo Klaassen staan al ruim twintig jaar aan het roer van familiebedrijf Restaurant Markerwaard, bekend van de sfeervol maritieme inrichting. Zij werken met biologisch en scharrelvlees, zuivel en dagverse eieren.

Desiree: "Vanuit onze passie voor koken en onze liefde voor eerlijk en lekker eten zijn wij op zoek gegaan naar de beste leveranciers. Om onze klanten te laten proeven wat wij zelf ook het liefste eten. Gerechten met ingrediƫnten zo veel mogelijk geproduceerd met oog voor het welzijn van mens, dier en aarde."

Voor het mooiste stuk vlees en kip werkt Restaurant Markerwaard samen met boerderij Lindenhoff in Baambrugge. Net als sterrenrestaurant de Librije zet Restaurant Markerwaard Lindenhoff-vlees op de menukaart. "Dit is eerlijk vlees van kleinschalige boeren. Je weet waar het vandaan komt en waar niet mee gerommeld is, zoals de Gasconne rund, Kamper Lam en Baambrugs big. Ook de zuivelproducten komen hiervandaan. Kaas en boter geproduceerd met oog voor natuur en traditie."

Vaste leverancier

Het verse brood komt van de plaatselijke bakkerij en onze dagverse vis halen we bij onze vaste leverancier in Volendam. "Zo zijn onze gerechten zoals wij ze zelf ook het liefste hebben, (h)eerlijk en smakelijk." Restaurant Markerwaard heeft ook veel veganistische en vegetarische gerechten op de kaart.

Eerlijk vlees

Restaurant Markerwaard is in de winter geopend op vrijdag (vanaf 13.00 uur), zaterdag en zondag (vanaf 12.00 uur). Voor groepen vanaf 15 personen op aanvraag. Tijdens de kerstvakantie is het restaurant extra geopend.

Restaurant Markerwaard, Dijk 62 in Enkhuizen. Meer informatie via 0228 321 570 of info@restaurant-markerwaard.nl.