Zeer aanstekelijke muziek
Zeer aanstekelijke muziek (Foto: Norbert Reijngoud)

Five is terug na vijf jaar

ENKHUIZEN - De festivalposter zal weinigen zijn ontgaan. Zoals ieder jaar hangt de stad vol met de aankondiging, waarop dit jaar de tronie van Johan Bylling Lang prijkt: de saxofonist van het Deense Jazz Five is al jaren één van de favoriete formaties van de bezoekers van het Enkhuizer jazzfestival.

Het publiek kan niet stil blijven staan bij de Deense band 'Jazz Five'

Toch is het alweer vijf jaar geleden dat het vijftal voor het laatst te zien was. Een foto zegt meer dan duizend woorden, zelfs als de hossende menigte geen heldere foto oplevert zoals tijdens een optreden in Enkhuizen van het (toen nog) Bloody Mary concert 3 juni 2012. De foto toont lachende gezichten en vele handen in de lucht in een bomvolle zaal.

Ze spelen zeer aanstekelijke muziek met hun mix van traditional jazz, swing en New Orleans funk

Enthousiasme

Ook het Noordhollands Dagblad schreef daags na het festival enthousiast over het optreden: ''Dat het publiek niet stil kan blijven staan bij de Deense band 'Jazz Five' is heel begrijpelijk'', schreef de aanwezige verslaggeefster destijds. ''Deze twintigers spelen zeer aanstekelijke muziek met hun mix van traditional jazz, swing en New Orleans funk. De toetsenist heeft in al zijn enthousiasme zijn kruk zelden aangeraakt tijdens het optreden.'' En dat is hoe de band bekend staat. Een Happy Party om precies te zijn.