Junior Jazz Umbrella Parade
Junior Jazz Umbrella Parade (Foto: Norbert Reijngoud)

Junior jazz voor jongste jeugd

ENKHUIZEN - Na het succes van vorig jaar is Junior Jazz wederom toegevoegd aan het programma van het Jazz Festival Enkhuizen. Onder leiding van Coen Witteveen (saxofonist van onder andere Typhoon) en Jolieke Sorber (docente bij Méér Muziek in de Klas) kunnen kinderen op een interactieve manier kennismaken met Jazz.

Met koperen instrumenten, swingende liedjes, vriendjes en vriendinnetjes: kom naar de Enza Zaden zaal in de Drommedaris voor de kidsjazzshow. Voor 2,50 euro met volwassene.

Saturday City Jazz

Na afloop van Junior Jazz is het voor de kinderen nog niet afgelopen. 13.00 uur 's middags kan ieder kind gratis een paraplu komen versieren bij de Drommedaris. Met de zelfversierde paraplu's, onder begeleiding van een echte streetparade band openen de kinderen Saturday City Jazz met een feestje in de Enkhuizer straten. Dit gezellige knutselevenement is altijd één van de hoogtepunten van het festival. Dansende kinderen met bont versierde paraplu's in de hand kleuren ieder jaar op zaterdagmiddag de stad. Natuurlijk is er ook een prijs voor de mooiste paraplu, máár ieder kind krijgt een leuke attentie mee.

Speciale muziekles

Donderdag 13 juni klinkt er jazzmuziek op diverse scholen in Enkhuizen. Ter warming-up voor het festival geven Coen Witteveen en Jolieke Sorber van 's morgens half 9 tot 's middags 3 uur jazzmuziekles op diverse Enkhuizer basisscholen. Om 8.30 uur Pancratius, 9.30 uur De Tweemaster, 10.30 uur Montessorischool De Wegwijzer, 11.30 uur Het Driespan (@ Flosbeugel), 13.15 uur Hoeksteen (@ Wiekslag) en14.15 uur Het Mozaïek (@ Toereppel).

Genieten met kinderen
Junior Jazz Umbrella Parade
Junior Jazz Coen Witteveen