Ouderwets genieten
Ouderwets genieten (Foto: Norbert Reijngoud)

Trip down memory lane

ENKHUIZEN - Het Jazz Festival organiseert in samenwerking met de Zonnebloem, de landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen, zaterdagmiddag 15 juni vanaf 15.00 uur het Senior Jazz evenement in de Enkhuizer Nieuwe Doelen.

De middag wordt muzikaal omlijst door de Enkhuizer jazzband Jazzpiration. Deze band 'jazzpireert' al ruim dertig jaar de landelijke jazzclubs, -festivals en andere evenementen.

Kwaliteit

Stijlzuiverheid is aan hen niet besteed, maar kwaliteit staat hoog in het vaandel. Het is typerend voor de Enkhuizer jazzstijl. Het optreden van de band tijdens Senior Jazz wordt dan ook een feest der herkenning, want dit is een bedankje voor de oudere jazzliefhebbers uit eigen stad voor hun jarenlange support.

Voor ouderen

Een jaar of vier geleden benaderde de toenmalige festivalvoorzitter Joon Kornalijnslijper Jeanne Hermans van de Zonnebloem in Enkhuizen: ''Hij vroeg aan mij of wij als Zonnebloem het zagen zitten om samen met het festival een jazzmiddag te organiseren. Omdat wij als Zonnebloem vaker bijeenkomsten organiseren en werken met vrijwilligers en chauffeurs wilden ze daar gebruik van maken maar dan ook echt voor de 'ouderen' uit Enkhuizen. We hebben toen besloten het eerst een jaar aan te kondigen dat deze middag werd georganiseerd en dat onze gasten ernaar toe konden. Vanuit ons bestuur is er ook iemand gaan luisteren en kijken en allen die via de Zonnebloem die middag zijn geweest kwamen razend enthousiast terug.''

Vroeger

''De festivalorganisatie heeft een band vastgelegd die ook nog de jazzmuziek van vroeger speelt. We hebben het inmiddels opgenomen als een Zonnebloem-activiteit samen met de organisatoren van het Jazz Festival. Onze gasten genieten hiervan, want de Streetparade en de kroegentocht bijwonen gaat voor hen helaas niet meer lukken. Op deze manier kunnen ze toch weer lekker een middagje luisteren naar de jazzmuziek van toen zij nog 'jong' waren.''

Aangenaam

Tijdens het evenement staat er voor alle aanwezigen een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers klaar met aansluitend een borrel en een hapje. Alles om die trip down memory lane te veraangenamen.

Senior Jazz 2017