Swining' Sunday mag niet ontbreken
Swining' Sunday mag niet ontbreken (Foto: Norbert Reijngoud)

Swingin' Sunday 'at the docks'

ENKHUIZEN - Swingin' Sunday mag niet ontbreken tijdens het festivalweekend. Vorig jaar was in alle opzichten een succes; weg uit de donkere en benauwde Jazz Hall rechtstreeks de zon in, verkoeling met Enkhuizer biertjes, een gouden concept en ook nog eens verdubbelde bezoekersaantallen ten opzichte van voorgaande jaren. Het recept: samen met vrienden en familie onder het genot van een ijskoud drankje het weekend afsluiten met swingende jazzmuziek in de haven van Enkhuizen.

Voor de trouwe festivalgangers vindt de Swingin' Sunday plaats op een oude, vertrouwde en inmiddels verbouwde locatie. Na twee jaar Swingin' Sunday in de Nieuwe Doelen keerden de organisatie vorig jaar met het gehele feestgedruis terug naar de hal die bekendstaat als Brouwerij 'De Werf'. Een hal die overigens alleen bij slecht weer gebruikt wordt. En aangezien dat niet besteld was, beschikte het festival over een schitterende locatie aan het water die zich perfect leende voor zonnige Swingin' Sunday: At The Docks. En dat bleek een gouden zet.

Evenaren

De vorige editie trok het evenement tussen de zeven- en achthonderd bezoekers naar de brouwerij en ze zijn vastberaden om dat te evenaren. Hoe? Samen met TJ Johnson, de Festival Band, the Adrian Cox Quartet en Jazz Five met zangeres Tricia Boutté gaat iedereen er een groot feest van maken. Kaarten voor Swingin' Sunday: At the Docks zijn verkrijgbaar via de webshop of bij een van de verkooppunten: Symijo, De Wit Beeld Geluid & Witgoed, Photo & Zo of Primera Enkhuizen.

Dit keer terug naar Brouwerij De Werf