Gezond snacken en bewegen

Enkhuizen – Alle activiteiten van Tienerhonk IJsselzand in de Anjerstraat staan deze maand in het teken van gezond eten en bewegen. De supermarkten Deen en Dekamarkt sponsoren gezonde fruit- en groentensnacks, want tieners hebben altijd trek. Op 7 juni is de aftrap met een proefchallenge van een voedingsdeskundige. Alle activiteiten zijn gratis, maar aanmelden is verplicht

Het programma is heel divers en leuk vertelt tiener/jongerenwerker Suzanne Helder van Welwonen. "Gezonde voeding en bewegen is belangrijk. We willen de tieners daarom graag wat bewuster maken van diverse eetgewoontes, maar ook wat gezond eten en bewegen voor je doet."

Bokstraining

Vrijdag 7 juni is er een proefchallenge met proeven en ontdekken. Op woensdag 12 juni volgt er een bokstraining van The Gym met een gezonde snack. Op vrijdag14 juni staat er een bingo met 'healthy food prijzen' op het programma. Op vrijdag 21 juni is er een uitje naar een boerderij om te ontdekken waar de melk en eieren vandaan komen. De maand wordt afgesloten op vrijdag 28 juni met een foodchallenge waar het maken van lekkere en gezonde snacks centraal staat. Alle activiteiten beginnen om 16.00 uur, behalve het uitje naar de boerderij. Dan is het vertrek om 15.30 uur vanaf het tienerhonk.

Aanmelden via mail met je naam en telefoonnummer naar sh@welwonen.nu. Bellen ma: 06-20097306.