Week van de liefde succesvol
Week van de liefde succesvol Foto: aangeleverd

Week van de liefde in Overvest

ENKHUIZEN – In West-Friesland, niet ver van het IJsselmeer en vlakbij het centrum van Enkhuizen, ligt Omringlocatie Overvest. Hier werkt een enthousiast team activiteitenbegeleiders wat elke keer weer nieuwe activiteiten organiseert. Van 11 tot en met 15 februari vond de week van de liefde plaats.

De aftrap was op maandag 11 februari met een heuse liefdesbingo. De prijzen waren aangepast aan het thema. Zo waren er rozen te winnen, hartjes chocolade en al wat meer te maken heeft met de liefde. Het enthousiasme van de bewoners was groot en een zaal vol bewoners ging hun geluk beproeven. Een ieder ging met een prijs(je) naar huis. Dinsdag 12 februari was er een liefdesquiz. Onder leiding van onze vakkundige quizmaster gingen verschillende groepen met elkaar de strijd aan. Wie wist de meeste goede antwoorden te geven op vragen als; wanneer trouwden Maxima en Willem-Alexander, welk bruidspaar staat op deze foto en bij welk liefdesprogramma hoort deze tune. Fanatiek werd er per groep gespeeld en de twee beste groepen mochten het eindspel spelen, de toren van Pisa! Een geslaagde middag. Woensdag 13 februari ging een enthousiaste groep creatievelingen voorbereidingen treffen voor Valentijnsdag. Met marsepein en cake werd gewerkt aan een traktatie voor bij de bruidsmodeshow van de volgende dag.

Bruiden

In samenwerking met Mary's Bruidshuis uit Venhuizen werd donderdag 14 februari een bruidsmodeshow georganiseerd. Zeven bruiden die in het verleden bij Mary hun droomjurk hebben gekocht en twee medewerkers kwamen hun jurken showen aan de bewoners. Zelfs een bruidegom en bruidskinderen liepen mee in deze prachtige modeshow. De oeh's en ah's waren niet van de lucht en een ieder genoot van al het moois wat voorbij kwam. Tijdens de ochtend werd door een van de stellen een 'bruidstaart' aangesneden en werden alle bewoners getrakteerd op iets lekkers bij de koffie. De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd waarbij ook een aantal bruiden aanschoven. Een geslaagde maaltijd waarbij de bewoners genoten van hun bijzondere tafeldames. Vrijdag 15 februari was er een optreden van Mirjam de Jonge op dwarsfluit en Agnes Luiten op Harp. Met hun Tour 'd Amour was dit de perfecte afsluiting van een geweldige liefdesweek.