Vijf jaar De Huiskamer van Enkhuizen

ENKHUIZEN - De Huiskamer van Enkhuizen aan de Westerstraat 65 is in mei 2014 begonnen met het aanbieden van kleinschalige dagbesteding waarbij liefdevolle zorg hoog in het vaandel staat.

De medewerkers begonnen op een prachtige plek op de Zuiderkerkstraat in Enkhuizen. Na twee jaar hard werken kwamen er steeds meer mensen achter de liefdevolle zorg en deze mensen wilden bij De Huiskamer komen. Na ruim vier jaar is de instelling uit z'n jasje gegroeid en zijn de medewerkers op zoek gegaan naar een ander pand.

"Uiteindelijk is een prachtige plek gevonden aan de Westerstraat in Enkhuizen. Een andere droom was altijd al om een winkel te beginnen waarin we zelfgemaakte producten kunnen gaan verkopen en dat is ook gelukt. In het voorportaal verkopen we prachtige cadeauartikelen en hebbedingetjes. Deze zijn gemaakt door onszelf, onze cliënten of andere dagbestedingen uit het hele land. Kom gerust eens kijken en kom dan vooral langs voor een lekker kopje koffie of thee", zo meldt een woordvoerder van De Huiskamer.

"Iedereen is welkom en elke dag mag er in en uitgelopen worden! Boven in het pand is nu een grote rustruimte gecreëerd met bedden en relaxstoelen. Voor de cliënten is er een traplift om naar boven te gaan. Naast al deze mooie vertrekken hebben we ook een prachtige tuin waarin kleine konijntjes wonen. Nu vijf jaar later vieren wij ons eerste lustrum, een feestweek voor ons en onze cliénten met als klapper vrijdag 24 mei een optreden van Zusss. Wie deze instelling iets gunt geeft De Huiskamer een klinkende munt!" www.dehuiskamervanenkhuizen.nl