Op deze dag kleurt alles weer oranje.
Op deze dag kleurt alles weer oranje. (Foto: aangeleverd)

Koningsdag in de regio

REGIO - Koningsdag wordt zaterdag 27 april uiteraard ook in deze omgeving uitgebreid gevierd. Vele buurtverenigingen pakken uit met versierde fietsoptochten, vrijmarkten, spelletjes en muziek. En ongetwijfeld bepaalt de kleur oranje het straatbeeld deze dag. Voor een echte Koningsdag-sfeer kun je dus gewoon lekker dicht bij huis blijven!

Bovenkarspel/Grootebroek

De festiviteiten tijdens Koningsdag in Grootebroek en Bovenkarspel staan dit jaar in het teken van het thema 'Griezelen'. In de buitenlucht zijn er zoals elk jaar weer tussen 13.00 en 17.00 allerlei dingen waarop de kinderen kunnen klimmen, springen en duikelen. Bij de speeltuin wordt een omheind terrein ingericht met attracties voor de allerkleinsten. Op dit terrein kunnen kinderen tot vijf jaar veilig spelen. Ook dit jaar organiseert het Oranje comité Grootebroek en Bovenkarspel weer de vrijmarkt op het plein rond het Streekhof! De opzet en locatie zijn zoals de voorgaande jaren. De vrijmarkt duurt van 06.00 uur tot 12.00 uur. Vanaf 13.00 uur kan Koningsdag verder worden gevierd op het rondje Raadhuislaan, Burg. Schrijnderlaan en Zesstedenweg in Grootebroek met allerlei verschillende (gratis) activiteiten voor jong en oud.

Roode Leeuw Venhuizen

In Venhuizen staat een fantastische dag voor jong en oud op het programma! Er is de hele dag van alles te doen. 's Ochtends vroeg wordt gestart met de welbekende fietspuzzeltocht. Vanaf 13.00 uur barst het feest bij de Roode Leeuw los voor de jeugd. Vanaf 15.00 is er live muziek om ook de volwassenen en topmiddag te laten beleven.