Sinterklaas voor oudere jeugd

GROOTEBROEK – "Organiseer een Sinterklaasfeest, maar niet voor kleine kinderen." Dat was de opdracht die Esther Kuin meekreeg van de jongerenwerkers in JC Inventas. Sintfissa 23 november van 19.00 tot 21.00 uur is het resultaat.

JC Inventas organiseert voor het eerst een echte Sintfissa: een sinterklaasfeest maar niet voor kleine kinderen.

Geen traditioneel feest

Het feest is speciaal voor de jeugd die het oude traditionele feest ontgroeid zijn. "Hiermee bedoelen we tieners die niet meer naar de pietendisco gaan of naar de optocht van de sint."

"Veel tieners in deze leeftijd vinden Sinterklaas nog wel grappig, maar willen graag iets anders. Wij hebben geluisterd naar deze behoefte en organiseren daarom een feest wat niet bepaald traditioneel is", vertelt tienerwerker Frank Musman.

Dikke knipoog

"Tijdens dit feest zal zwarte piet niet langskomen, kan je je schoen niet zetten en kan je fluiten naar cadeaus. Dit klinkt heel lullig, maar dit is wel precies wat we gaan doen", zegt Musman met een dikke knipoog.

Limbo en getten

Wat kan je dan wel? "Meedoen aan een kapót moeilijke sinterklaasquiz waarvan je gegarandeerd een paar antwoorden niet weet. Limbo dansen onder de staf door en stoeltje getten (met een g). Stoeltje getten is een combinatie van het oude stoeltje zetten en stoelendans. Uiteraard gaan de voetjes ook nog van de vloer met niemand minder dan DJ Merkert."

Sintfissa is in JC Inventas, Raadhuislaan 16 in Grootebroek. Entree: 2 euro.