Inloophuis in Andijk is blij met gul gebaar.
Inloophuis in Andijk is blij met gul gebaar. (Foto: aangeleverd)

5000 Euro voor Sociale Huiskamer

ANDIJK - Stichting Wings Of Change heeft dankzij een schenking van Stichting Goede Doelen Nh1816 van vijfduizend euro de veranda kunnen omtoveren tot een prachtige uitbreiding van de Sociale Huiskamer.

Er kan nu zelfs midden in de winter warmpjes en comfortabel buiten gezeten worden. Genietend van het uitzicht over het terrein.

De veranda, grenzend aan de Sociale Huiskamer, vroeg al enige tijd om vernieuwing. Dankzij Stichting Goede Doelen Nh1816 is de veranda in een nieuw jasje gestoken waardoor deze optimaal fungeert als uitbreiding van de Sociale huiskamer. De schenking heeft onder andere mogelijk gemaakt dat Stichting Wings of Change de kapotte tegelvloer heeft vervangen voor een antislip-tegelvloer en het rolstoeltoegankelijk maken van de veranda. Buiten net iets te koud? Dan is het genieten van de gezonde buitenlucht met een kopje koffie. Onder de nieuwe infraroodpanelen zit iedereen er heerlijk warmpjes bij.

Inloophuis

Sinds november 2018 kunnen kwetsbare doelgroepen zonder zorgindicatie terecht bij de Sociale Huiskamer van Stichting Wings of Change. Deze doelgroepen, veelal met weinig sociaal netwerk, komen nog veel te vaak de deur bijna niet uit en vereenzamen. Er wordt gezorgd voor meer zelfredzaamheid van inwoners doordat er niet direct een beroep hoeft worden gedaan op professionele zorg.

Mantelzorgers

Het kan de zorg van mantelzorgers ontlasten, werkt preventief vanwege betere signalering en er zijn korte lijnen met diverse partijen waaronder de wijkteams.

Tevens stimuleert Wings of Change de participatie, want de doelgroepen die al aanwezig zijn in de dagbesteding helpen de gasten in de Huiskamer tezamen met de coördinator en vele vrijwilligers.

Roofvogels

De Sociale Huiskamer is vier dagdelen per week geopend: Maandag t/m donderdag 's ochtends van 10.00 tot 12.00 uur. Koffie en thee zijn gratis en er worden dagelijks diverse activiteiten verzorgd door vrijwilligers zoals knutselen, bakken, spelletjes doen. Lekker naar buiten om bij de roofvogels te zijn die Stichting Wings of Change in de opvang heeft, is altijd leuk.

Geen vervoer? Bel of mail de stichting (een dag van te voren). Informatie via wingsofchange.nl, 0228 222136 of info@wingsofchange.nl.

Afbeelding
Afbeelding