Samen wandelen is altijd gezellig.
Samen wandelen is altijd gezellig. (Foto: Brenda van Esch)

Tweede West-Friese Struuntocht

ENKHUIZEN - In 2020 is er weer een West-Friese Struuntocht. Net als vorig jaar vindt deze wandeltocht in Enkhuizen plaats. Noteer de datum alvast in de agenda: 21 maart vanaf 19.00 uur.

Tijdens de tocht wandelen deelnemers door de straten en langs en, in een enkel geval zelfs dwars door, bijzondere, soms monumentale panden. "Deelnemers ontdekken verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur. Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven", vertelt Henk Driessen, voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht. In deze tweede editie staat wederom de stad Enkhuizen centraal. Secretaris Natalie Huijsman: "U krijgt zo (weer) de gelegenheid om binnen te kijken daar waar u normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. Dat willen we aan iedereen laten zien; Enkhuizen boeit!" "Maar de route zal anders zijn dan vorig jaar. We roepen alle deelnemers van vorig jaar dan ook op vrienden, familie en kennissen te vragen mee te lopen in deze tweede editie. Zet daarom zaterdag 21 maart alvast in uw agenda!" Henk: "Het is de tweede keer dat we de West-Friese Struuntocht organiseren. Op dit moment zijn we bezig om de route te bepalen. Wat we al wel weten is dat we het begin- en eindpunt hetzelfde laten als vorig jaar. Verzamelen en starten bij het station Enkhuizen. We eindigen in Brouwerij de Werf, waar u nog gezellig kunt napraten."

Goed doel

Natalie vult aan: "Voor dit jaar zijn we nog wel op zoek naar deelnemende locaties en naar invulling van die locaties. Wilt u meedoen? Met uw locatie of uw muziek-, toneel- of dansgroep, laat het ons dan weten via westfriesestruuntocht@gmail.com." De exacte route is tot het laatste moment een verrassing, aldus de organisatie. "De 'Ontdek het onverwachte' is echt waargemaakt. Ik ben geboren en getogen in Enkhuizen en ik heb plekken gezien waar ik nog nooit geweest was, kregen we vorige keer als reactie van een van de wandelaars."

Met elke stap tijdens de West-Friese Struuntocht steunen deelnemers een West-Fries goed doel. Vorig jaar waren dat Stichting Leergeld en de Kinderkledingbank Hoorn en Kinderkledingbank Stede Broec. Binnenkort wordt bekend gemaakt welk goed doel met deze verrassende wandeltocht wordt gesteund.

Kaartverkoop

Tot 1 februari zijn tickets te koop voor speciale early bird prijs van 12,50 euro. Vanaf 1 februari kosten tickets 15 euro per persoon. De organisatie is in handen van vier serviceclubs in/rond Enkhuizen: Kiwanis Westfriesland, Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen en JCI Het Grootslag.