Oude en nieuwe eigenaren van Het Wapen van Enkhuizen.
Oude en nieuwe eigenaren van Het Wapen van Enkhuizen. (Foto: Sabine Peerdeman)

Afscheid van Het Wapen van Urk

ENKHUIZEN - Henk Jan en Marja Bok nemen afscheid van hun geliefde café Het Wapen van Urk. In de volksmond ook wel 'Café Bok', het oudste bruin café van Enkhuizen.

Met weemoed laten Henk Jan en Marja 'de huiskamer van de stad' achter

Henk Jan: "Met veel liefde en plezier hebben we steeds een grote schare van vaste gasten verwend en daar altijd veel waardering voor teruggekregen. Na 38 jaar is het mooi geweest en is het tijd voor iets anders. Ik wil mij graag richten op mijn liefde voor het koken."

Vertrouwde handen

Met weemoed laten ze 'de huiskamer van de stad' aan een nieuwe generatie over. Alex en Lizzy Bielsma nemen het stokje vanaf 1 januari 2020 over.

Marja: "We laten het in vertrouwde handen achter. In de wetenschap dat Alex en Lizzy Bielsma beide horeca tijgers zijn en er echt voor gaan. Het café en de goede sfeer blijven behouden. De openingstijden worden zelfs uitgebreid. Ze denken eraan om ook lunches te serveren. Dat geeft ons, maar ook de gasten, een gerust gevoel."

Wachtlokaal

Het Wapen van Urk straalt naast een warme ook een nautische sfeer uit. Niet zo gek: gelegen aan het IJsselmeer in de haringstad diende het pand vroeger als wachtlokaal voor de veerboot tussen Enkhuizen en Urk.

Ont-bokken

Aan deze geschiedenis dankt het café dan ook tot op de dag van vandaag haar naam. Sinds 1986 is het café in handen van Henk Jan en Marja Bok.

En daar komt nu, eind 2019, dus een eind. "Wij gaan straks eerst een paar maandjes ont-bokken." Het Wapen van Urk, Breedstraat 161.