Opbrengst midwinterhoornwandeling voor stimulering bewegen voor mensen met een beperking.
Opbrengst midwinterhoornwandeling voor stimulering bewegen voor mensen met een beperking. (Foto: Pexels)

Midwinterhoornwandeling

ENKHUIZEN - De midwinterhoornwandeling start zondag 22 december vanuit het stationscafé in Enkhuizen.

Start in Enkhuizen

Deelnemers kunnen mee te doen aan de acht kilometer of de 15 kilometer. De route gaat via leuke paadjes naar het Weelenpad en door het Streekbos naar de pauzeplaats De Gouwe Stek. De Gouwe Stek kan na vier kilometer ook eindbestemming zijn mits zelf voor eigen vervoer wordt gezorgd. De twee routes zijn uitgepijld door vrijwilligers van de sport-wandelschool en deelnemers krijgen onderweg te maken met midwinterhoornblazers, die de vier tonige Oale ten gehore brengen.

Start- en finish

Startlocatie is het stationscafé, Stationsplein 2, Enkhuizen. Gratis parkeren. Het vertrek is tussen 10.00 en 12.00 uur. Voorinschrijving kan via inschrijven.nl en bespaart een euro en wachttijd bij de starttafel. Deelname vijf euro (incl. routekaartje met beschrijving). Na-inschrijving is zes euro en kan op de startlocatie. Leden van de wandelbonden hebben korting.

Beweeg Mee

Een gedeelte van de opbrengst van de midwinterhoornwandeling komt ten goede aan het project Beweeg...Mee...! Dit project is opgezet voor mensen met een beperking. Ook voor hen is het van groot belang aan sport te doen. Mensen met een beperking worden gestimuleerd om mee te doen aan deze speciale wandeltrainingen.

Wandelreizen

De Sportwandelschool organiseert voor komend jaar wandelreizen naar Luxemburg en de Eife. Begin februari is er de jaarlijkse wintersportreis. Informatie via sportwandelschool.nl.