In de rij voor de GoedeDoelenDuik bij het Enkhuizerzand.
In de rij voor de GoedeDoelenDuik bij het Enkhuizerzand. (Foto: aangeleverd)

Vrijdag 20 december Goede Doelen Dag bij RSG voor Pisa

ENKHUIZEN - Vrijdag 20 december is het weer zo ver. Dan is het GoedeDoelenDag bij scholengemeenschap RSG Enkhuizen en is iedereen welkom tussen 10.00 en 14.00 uur. Leerlingen en leraren zijn die dag bezig met geld bij elkaar te krijgen voor het goede doel: Pisa, voor mensen met kanker en hun naasten.

Leerkracht Bart van Rhijn: "Kom gezellig langs en neem oma, opa, buren, tantes, ooms, vrienden en anderen mee! Onze leerlingen hebben heel veel activiteiten bedacht voor deze dag."

Ook Luna (12) uit groep B1k was anderhalve week van te voren al bezig.

"Samen met mijn vriendin Kim gaan we door de hele buurt langs de deuren om zelfgemaakte lootjes te verkopen. Ik denk voor vijftig cent. De winnaar krijgt een lekkere doos Celebrations."

Een van de activiteiten is de Grote Loterij. "Op de GDD-dag zelf zal in de grote aula de trekking plaatsvinden. De prijzen vind je terug bij het podium in de grote aula. Er worden prachtige prijzen weggegeven die worden aangeboden door de middenstand in Enkhuizen en omgeving."

Loterij

Een kleine greep: bonnen van de Kapperij in Hoorn, een pakketje van juwelier Bethlehem in Medemblik of Pour Vous Bovenkarspel, iets lekkers van bakkerij Botman, tegoedbonnen voor de Mastenbar, Sylvia's haarsalon en McDonald's. Bart: "Leerlingen lopen die dag rond om loten te verkopen. De loten kosten één euro per lot of drie loten voor 2,50 euro. Vooraf loten kopen kan ook door een e-mail te sturen naar goededoelendag@rsg-enkhuizen.nl."

Muziekfestival

In de kleine aula is er een muziekfestival. "Op verschillende tijdstippen worden optredens verzorgd door leerlingen. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten, zoals een koffiehoek, een rommel- en boekenmarkt. Heel veel leerlingen zetten zich in en bieden een activiteit aan. Mensen kunnen een portretfoto laten maken, lolly's of kerstlampjes maken en henna tattoos zetten. Er worden diverse producten en vele lekkernijen verkocht. Je kunt 3D-printen, selfiebingo en lasergamen in de gymzaal."

Ook de bovenbouwleerlingen zette zich in voor het goede doel. Zij laten zich sponsoren voor (sport)workshops die ze die dag zullen volgen. "We hebben heel veel clubs, zwembaden en verenigingen bereid gevonden kosteloos een workshop te geven. Van mindfulness, meditatie en yoga tot trampoline springen, tafeltennissen, dansen en boxen, dansen en spinnen."

Iedereen is welkom

Bart hoopt op een grote opkomst. "Wie niet langs kan komen, kan ons ook ondersteunen via een Tikkie of een bedrag overmaken op onze rekening. De hoogte kunnen mensen zelf bepalen. We zijn blij met elk bedrag."

De GoedeDoelenDuik bij het Enkhuizerzand vindt voor de tweede maal plaats. Om negen uur duiken leerlingen en leraren het koude water van het IJsselmeer in. "Dit is echt een happening. Vorig jaar waren we zeker met z'n tachtigen. Als het er niet meer waren. En mensen kunnen ons hiervoor sponsoren."

Het Geluid raden

Voor het eerst kan er ook Het Geluid geraden worden, net als bij Qmusic, voor vijftig eurocent. Doneren? Dat kan via de Tikkie-betaallink https://tikkie.me/pay/3nd5p3e0inkq104dheao of door een bedrag over te maken naar NL67RABO0317323776 t.n.v. RSG Enkhuizen. Plaats van actie is RSG, Boendersveld 3 in Enkhuizen.

De hele dag zijn er veel activiteiten waarmee geld voor Kika wordt opgehaald.
De hele school doet mee voor het goede doel.