Nieuw dit jaar is de Huiskamer van de Kerstman.
Nieuw dit jaar is de Huiskamer van de Kerstman.

Sprookjeswinterland

ENKHUIZEN - Als tijdens de winter de poorten van Sprookjeswinterland open gaan, is het hele park omgetoverd in warme winterse sferen.

Versierde kabouter huisjes en uitbundige kerst decoraties

De kabouters hebben hun huisjes versierd met de mooiste kerstversieringen en overal in het park vind je uitbundige kerstdecoraties. Natuurlijk zijn de bewoners van Berenwinterland ook dit jaar weer overgekomen uit warmere oorden en vermaken zij zich in de sneeuw.

Waarzegster Futuria

Waarzegster Futuria voorspelt de toekomst in de Kamer der Voorspellingen in haar woonwagen en dagelijks kun je oog in oog staan met Sneeuwwitje een echte sneeuwpop of andere levende sprookjesfiguren.

Reuze kerstbomen

Tijdens de winter telt het park maar liefst twee reuze kerstbomen. Een 'kleintje' van 13 meter hoog en de megaboom van wel 15,5 meter hoog. Iedere dag om 16.00 uur komt de heks om samen met het aanwezige publiek de boom te betoveren zodat de lampjes gaan branden. Als vervolgens de schemering invalt zorgen de vele duizenden lichtjes en honderden lantaarntjes voor een onvergetelijk schouwspel in het park.

Huiskamer van de Kerstman

Nieuw dit jaar is de Huiskamer van de Kerstman. Hier zie je overal cadeautjes en zelfs Rudolf het rendier komt een kijkje nemen.

Als je op de knop drukt zingt Rudolf een vrolijk liedje. Neem plaats op de bank en maak een mooie foto. Je kunt dit doen met je eigen camera of je kunt met een druk op de knop dit automatisch laten doen. Eventueel kun je de foto ook laten afdrukken.

Dagelijks komt de Kerstman zelf ook nog een paar uurtjes langs om de bezoekers welkom te heten.

De Kerstman heet de kinderen welkom

Sprookjeswinterland is geopend op 14&15 december en van 21 december tot en met 5 januari, dagelijks van 11.00 tot 18.30 uur.

Let op: op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag is het park gesloten en op 24&31 december sluit het park om 17.00 uur