Met een lach en een traan de ziekte Alzheimer verbeelden.
Met een lach en een traan de ziekte Alzheimer verbeelden. (Foto: aangeleverd)

Alzheimer op de planken

GROOTEBROEK - Toneelvereniging Euripides speelt het toneelstuk 'Herfst in Schoorl' over de ziekte Alzheimer tweemaal in oktober in Dorpshuis De Stek.

'Herfst in Schoorl' is een stuk met slechts twee spelers over het serieuze onderwerp Alzheimer.

Geef me tijd

Het is het verhaal over Herman en Pauline. Herman lijdt al een poos aan dementie en Pauline moet daar mee om leren gaan. Dit valt niet mee. Vooral op de momenten dat Herman boos en onredelijk wordt, is zij de wanhoop soms nabij. "Wat moet ik hier nou mee aan?" Aan de andere kant begrijpt Herman soms niet dat Pauline hem niet snapt. "Geef me nou even de tijd mens. Je kauwt me alles voor."

Onverbeterlijk

Daarnaast zijn er ook grappige momenten waarin Herman onverbeterlijk uit de hoek komt als hij vertelt over zijn vroegere baas Gosewehr. Alles wat met hem te maken heeft plaatst Herman in een prachtig zonlicht, terwijl Pauline soms gruwelt van die verhalen.

Lach en traan

Dit stuk met een lach en een traan wordt gespeeld op 12 en 19 oktober. Aanvang: 20.00 uur. 'Herfst in Schoorl' wordt gespeeld door Willem Roeper en Truus Peterse, onder regie van Aalke Aardema.

Kaarten aan de zaal verkrijgbaar (zeven euro) of vanaf enkele weken voor de voorstelling in de voorverkoop (zes euro) bij Dorpshuis De Stek, De Zinken Viool (Zesstedenweg 115) en groenteman Bakker (Streekhof).

Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan de Stichting Alzheimer Nederland.