Dit meisje wil graag naar school met steun van een pleegouder.
Dit meisje wil graag naar school met steun van een pleegouder. (Foto: aangeleverd)

Pleegouders Indonesië gezocht

BOVENKARSPEL - De jaarlijkse pleegouderdag van Stichting Kartini is zondag 27 oktober. Stichting Kartini zoekt nieuwe pleegouders voor kinderen in Indonesiƫ. Voor vijftig cent per dag kan een kind in de regio Malang op Oost Java naar school en worden de ouders ontlast voor de schoolkosten.

Van 13.30 tot 17.00 uur is er gelegenheid om in een informele sfeer met muziek en de Kartini-toko kennis te maken met het werk van Kartini.

Schoolopleiding

Naast het formele gedeelte waarin een aantal 'huishoudelijke' zaken aan de orde komen, is er voldoende gelegenheid om in contact te komen met de mensen van Kartini en aanwezige pleegouders die via financiƫle adoptie al een kind op Oost-Java steunen.

Door deze steun is het kind in de gelegenheid een schoolopleiding te volgen.

Dona en the Gado's

De pleegouderdag vindt plaats in Hotel Restaurant het Roode Hert, Hoofdstraat 235. Met een optreden van Dona en the Gado's, muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig.

Ook is het mogelijk het werk van de stichting te steunen door zich als donateur aan te melden. Voor een minimum bedrag van 25 euro per jaar ontvangt men het Kontaktorgaan en de nieuwsbrief van Kartini. Meer informatie via kartini.info of 0228 528997.

Deze jongen wil graag naar school met steun van een pleegouder.
Afbeelding