Lol gegarandeerd met smartlappen zingen.
Lol gegarandeerd met smartlappen zingen. (Foto: aangeleverd)

Meezingen tijdens smartlappenfestival

OOSTERLEEK - Het Oosterleeks smartlappenfestival vindt plaats zondag 13 oktober. Vier koren uit Noord-Holland nemen deel: Berkhout Vocaal, de SchalmSingers, De Havenstraatzangers en het thuiskoor Oosterleed.

De optredens beginnen om 14.00 uur in het kerkje van Oosterleek en Herbergh 't IJsselmeer. Elk koor zingt 25 minuten.

In het kerkje starten de SchalmSingers uit Westwoud om 14.00 uur. Om 14.30 uur treedt het smartlappenkoor Oosterleed uit Oosterleek op. Gevolgd na de pauze om 15.30 uur. door smartlappenkoor De Havenstraatzangers uit Zijdewind. Om 16.00 uur sluit BerkhoutVocaal uit Berkhout de middag af.

Levensliederen

In de Herbergh trapt smartlappenkoor De Havenstraatzangers de middag om 14.20 uur af. Om 14.50 uur treedt BerkhoutVocaal op. Om 15.50 uur is het optreden van de SchalmSingers. Om 16.20 uur. sluit Oosterleed de middag hier af.

De liederen die deze dag worden gezongen, bestaan uit een grote variƫteit aan levensliederen en smartlappen. Ook recente hits van Nederlandstalige artiesten zullen deze middag vol overgave worden vertolkt. In de pauze en voor en na de optredens wordt er in de Herbergh veel met elkaar gezongen en genoten van alle Nederlandstalige muziek. Vrij entree. Oosterleek is het beste te bereiken via de N 506. Afslag Wijdenes/ Oosterleek.

Plezier en gezelligheid staan voorop.