Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen winnaars een certificaat.
Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen winnaars een certificaat. (Foto: aangeleverd)

Rookworst pakt goud

ENKHUIZEN - Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 5 september werd door de landelijke vakjury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Hans Joosten zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen.

Elk jaar weer steekt Keurslager Hans Joosten veel tijd in het perfectioneren van de worst. "Het is altijd weer een spannend moment. Een goede rookworst is belangrijk in ons assortiment, dat ervaren de klanten ook zo."

Elk jaar gaat Keurslager Hans Joosten voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. "We gebruiken scharrelvlees van het Beemsterlantvarken. Met de juiste verhouding van vlees (niet te mager of te vet) en de samenstelling van de kruiden wordt onze rookworst gemaakt. Maar ook niet onbelangrijk het roken, mooi goudbruin van kleur", vertelt de gedreven ondernemer.

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 7 t/m 12 oktober de tweede rookworst gratis. Het seizoen is daarmee officieel geopend.

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke jury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding