28 september start breed cultureel programma in binnenstad Enkhuizen
28 september start breed cultureel programma in binnenstad Enkhuizen (Foto: Lad Fury van Pexels)

Opening van het culturele seizoen

ENKHUIZEN - Hoewel we op dit moment nog in (redelijk natte, maar) zomerse sferen zitten is het over enkele weken tijd om symbolisch het culturele seizoen te openen. Op zaterdag 28 september staat er een breed programma gepland op diverse locaties in de binnenstad van Enkhuizen. Een programma voor jong en oud bestaande uit iedereen die op het gebied van kunst en cultuur actief is in Enkhuizen en omstreken. Tijdens dit evenement maak je kennis met kunstenaars en leer je meer over hun technieken, is er een groot doorlopend concert in de Westerkerk, wordt er opgetreden door de theater- en dansscholen, is er veel live muziek en kun je meedoen aan diverse workshops. Wat ga jij doen dit najaar? Ontdek het tijdens UITDAGend Enkhuizen!

UITDAGend met rijk cultureel programma

Enkhuizen is rijk. Veel verschillende disciplines, organisaties en kunstvormen zullen de revue passeren. Allerlei creatieve visies en initiatieven komen op 28 september samen en zijn naast elkaar te bewonderen. Met onder andere Cinema Enkhuizen, Theaterschool de Cast, Toneelgroep Drommedaris, Dulle Griet, KSM, de Drom, Theater Academie Enkhuizen, Cayen, Zuiderzeemuseum, Muziekkring, Paulus Potter Kunstkring, Westfriese Bibliotheken en nog veel meer. Vanaf 1 september staat het volledige programma op www.uitdagendenkhuizen.nl.

Over UITDAGend

UITDAGend Enkhuizen is een initiatief van Vereniging MADhouse. Het evenement stelt zichzelf ten doel een zo groot en breed mogelijk publiek aan te spreken (met een lichte nadruk op de jeugd), de bezoekers kennis laten maken met (voor hen) onbekender aanbod uit de stad en uiteraard cultuurparticipatie te stimuleren. Het programma is een weerspiegeling van het Enkhuizer culturele leven. Daarnaast streeft de organisatie er ook naar om een steen bij te dragen aan Enkhuizen als culturele bestemming in de regio en worden er samenwerkingen gezocht met scholen en ondernemers uit de buurt.

Over MADhouse

Vereniging MADhouse heeft als doel: het stimuleren van de creatieve, sociale en intellectuele ontwikkeling van zowel de jongeren in het voortgezet onderwijs als de kinderen in het basisonderwijs, in de Gemeente Enkhuizen en haar directe omgeving alsmede het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door het faciliteren van een samenwerking tussen de diverse partners uit de culturele sector met de Regionale Scholengemeenschap Enkhuizen (RSG), de basisscholen, en de Gemeente Enkhuizen.