Deze oefeningen zorgen voor kracht
Deze oefeningen zorgen voor kracht (Foto: aangeleverd)

Oproep 'actieve' nieuwe leden

REGIO - Langs deze weg roept sportwandelschool.nl nieuwe leden op voor de activiteiten 'Wandel Bootcamp ', 'Sportief Wandelen', 'Nordic Walking' en 'Beweeg Mee' in Bovenkarspel, Hoogkarspel, Hoorn, Hauwert, Wervershoof en Wognum. Doe mee en volg daarmee ook de nieuwe beweegrichtlijnen - gesteld in een advies aan de minister van Sportzaken - van de Gezondheidsraad.

Wandel Bootcamp

De activiteit Wandel Bootcamp sluit naadloos aan op dit advies, want naast een uur stevig doorstappen, worden in vijf actieve pauzes, spierversterkende oefeningen gedaan. Deze oefeningen zorgen voor meer kracht, wat bij het ouder worden afneemt en dat begint al op je 35e levensjaar.

Sportief Wandelen

Een 25-jarig bestaande activiteit met wel 25 trainingsuren in de regio Westfriesland. Kijk op de website onder sportief wandelen/rooster.

Nordic Walking

Het lichaam wordt effectiever en intensiever getraind dan bij gewone wandel- of looptrainingen. Bovenkarspel. Op woensdag 28-08 in het Streekbos. Hoorn op zondagmorgen 25-8 in het Dwaalpark.

Beweeg Mee

Voor mensen, die om wat voor redenen dan ook niet mee kunnen doen en vaak aan de kant staan bij reguliere trainingen. kijk op de website onder beweeg mee, voor de trainingstijden en trainingslocaties. 0229-239447