Pisa opvang huis is gastvrij adres voor mensen die kanker (gehad) hebben.
Pisa opvang huis is gastvrij adres voor mensen die kanker (gehad) hebben. (Foto: aangeleverd)

Pisa inloophuis Enkhuizen

ENKHUIZEN - Pisa is het gastvrije huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden dat elke laatste woensdagochtend van de maand de deuren opent in De Drom.

Iedereen die te maken heeft (gehad) met de gevolgen van kanker is van 9.30 tot 12.30 uur van harte welkom in de Incotec foyer (benedenzaal) van de Drom. Een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers staat klaar om mensen te ontvangen. Bezoekers kunnen geheel vrijblijvend, kosteloos en zonder afspraak binnen lopen voor een gesprek, informatie of gewoon voor een lekkere kop koffie.

Verder na kanker

Daarnaast organiseert Pisa tijdens deze ochtenden wisselende activiteiten van 10.00 uur tot 12.00 uur waarvoor aanmelden gewenst is. Op woensdag 25 september is het thema 'Verder na kanker' en geeft Jenny Beemster, oncologie wijkverpleegkundige Omring, tips en handreikingen.

Zij zal vertellen over hoe je de draad weer oppakt na de behandelingen. Hoe ga je om met de gevolgen, zoals vermoeidheid, hervatting van werk, verandering van je lijf en je lichaamsbeleving en de angst voor terugkeer van de ziekte?

Ervaringen uitwisselen

Er is veel gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden kan via een mail naar administratie@inloophuispisa.nl.