Zevenmans formatie Swing Method opent jazz seizoen in Peperhuis.
Zevenmans formatie Swing Method opent jazz seizoen in Peperhuis. (Foto: aangeleverd)

Start jazz seizoen in Peperhuis

ENKHUIZEN - De Sgt.Pepper's Jazz-Club opent dit seizoen met een swingend optreden van de jazzformatie de Swing Method op zondag 15 september in het Peperhuis aan de Wierdijk in Enkhuizen.

Swing Method is een jong en nieuw orkest met gevestigde namen. De zevenkoppige formatie bestaat uit Coos Zwagerman - trompet, Donald Simoen - saxofoon, Ralph Zijlemans - trombone, Bart Maassen - piano, Tijn Trommelen - gitaar, Richard Frijters-bas en Dirk de Nijs - drums.

Bigbandsound

Swing Method speelt jazzmuziek van het genre swingjazz en mainstream jazz. Het is goede luisterbare en dansbare muziek uit de jaren '30, '40 en '50 waarover ze een eigen muzikaal sausje hebben gegoten. De weldoordachte arrangementen en gelikte solo's leveren een verrassende compacte big-bandsound.

Eigentijds

Met hun eigentijdse invulling van het genre daagt Swing Method het publiek op een aangename manier uit. Zo speelt Swing Method de swing en mainstream muziek waarvoor die bedoeld is: ongecompliceerd feesten samen met het publiek. Het concert start om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Kaarten aan de deur. Dat geldt ook voor de Golden Card die het zeer aantrekkelijk maakt om het hele seizoen te genieten.

Sgtpeppersjazzclub.nl voor meer informatie.