Beeld uit de wedstrijd RCW tegen Oemoemenoe. De gasten hebben moeite de Australische Aidan King naar de grond te krijgen.
Beeld uit de wedstrijd RCW tegen Oemoemenoe. De gasten hebben moeite de Australische Aidan King naar de grond te krijgen. (Foto: Maarten Rabelink)

Perfect weekend voor RC Waterland

PURMEREND - Rugby Club Waterland kan terugkijken op een uitermate succesvol weekend. De rugbyclub, die bij zowel de heren als de dames uitkomt op het aller hoogste niveau van Nederland, zag beide teams de overwinning grijpen.

Zaterdag speelden de heren een mooi duel tegen RC Oemoemenoe uit Middelburg.

Beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar in de slotfases wist Waterland met een aantal hele knappe try's de overwinning binnen te slepen, 36-21.

Met de derde overwinning op rij stijgt het team naar een mooie tweede plaats in de Ereklasse Plate.

Dames

Een dag later was het de beurt aan de dames, RCW JuRo Unirek 1 tegen het cluster All Blues 1. Een tegenstander waarin in het begin van dit seizoen nog verloren werd.

Dat gebeurde nu gelukkig niet, al hadden de Purmerenders het zeker niet gemakkelijk tegen het team uit Amstelveen en Hilversum.

Waterland kwam al snel op voorsprong maar stond daarna lang behoorlijk onder druk. Maar de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en het damesteam van RC Waterland won met 29-10. Het staat daarmee op een tweede plaats in de Ereklasse.

Zich op titel

Daarmee heeft het dus nog steeds zicht op de finale om het Nederlands kampioenschap.