In de korte cursus werk je toe naar een origineel ontwerp.
In de korte cursus werk je toe naar een origineel ontwerp. (Foto: aangeleverd)

Start cursus ontwerp je eigen tuin

PURMEREND - Zaterdag 2 maart, van 13.30 tot 16.00 uur, is bij Cultuurhuis Wherelant de korte cursus tuin ontwerpen. In drie avonden werken de deelnemers toe naar een origineel ontwerp voor hun eigen tuin.

Docent Tabita Blok neemt de cursisten op een bevlogen manier mee in de wereld van planten en hoe deze globaal zijn in te passen in het ontwerp. Na afloop van de cursus kunt u gelijk aan de slag omdat het begin van de Lente de ideale tijd is voor het planten van de meeste bomen, heesters en éénjarigen.

Moodboard naar ontwerp

In deze korte cursus werkt u toe naar een origineel ontwerp voor uw eigen tuin. U maakt een 'moodboard' of tekening waarop u wensen en ideeën bij elkaar zet en combineert. Ook bekijken we met elkaar bestaande ontwerpen van tuinontwerpers om ons te inspireren. Iedereen begint met het zetten van de hoofdlijnen voor zijn of haar tuin op papier. De schetsen worden klassikaal besproken waardoor deelnemers ook van elkaar leren.

Harde materialen

Uiteindelijk werkt iedereen het ontwerp uit en kiezen we de harde materialen voor terrassen, paden enzovoorts. We maken een beplantingsplan en geven globaal aan waar bomen, heesters, vaste planten en eenjarige komen. U gaat naar huis met een ontwerp van uw eigen tuin waarmee u zelf aan de slag kunt. Na 2 maart zijn er lessen op de zaterdagen 16 en 30 maart.

Aanmelden.

Meer informatie over de inhoud van de cursussen staat op www.wherelant.nl of neem telefonisch contact op via nummer 0299 43 47 77 voor meer informatie.

Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403.