De deelnemende keukens strijden om de eer en de wisseltrofee.
De deelnemende keukens strijden om de eer en de wisseltrofee. (Foto: aangeleverd)

Vierde editie van Smaak van Waterland

PURMEREND - De 'Smaak van Waterland' staat aan de vooravond van de vierde editie. Deze vindt plaats op zondag 31 maart van 16.00 tot 20.00 uur in P3 aan de Purmersteenweg.

Zondag 31 maart van 16.00 tot 20.00 uur in P3

Het evenement, voorheen bekend onder de naam Waterlandse Cook Out, is voor iedereen die houdt van de mix tussen smakelijk bereide gerechten, entertainment en onderlinge 'strijd' tussen de deelnemende keukens om de wisseltrofee en een lekker drankje. In de keukens staan enthousiaste koks van verschillende bedrijven en instellingen.

Deze lekkere gerechten worden aangeboden tegen inlevering van gekochte muntjes (€ 4,- per stuk) . De muntjes zijn op de dag in P3 verkrijgbaar. De opbrengst van de dag wordt geheel geschonken aan de Stichting Special Forces, de organisatie die sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maakt.

Voor de begeleidende muziek wordt gezorgd door cultuur- en poppodium P3.

Deelnemende keukens

Kookteams van bedrijven of instellingen zetten zich belangeloos en vanuit het oogpunt van maatschappelijk ondernemen, in om een heerlijk gerecht voor te schotelen.

De kook teams hebben uiteraard een passie voor koken en kennen een hoge mate van "team spirit". Op deze wijze laten de deelnemende bedrijven en instellingen zich ook eens van hun andere (keuken) kant zien.

Wedstrijdelement

Tijdens het evenement beoordeelt een jury het team dat het meeste in zich heeft van kookpassie, originaliteit en aftrek van het publiek. De winnaar gaat er vandoor met de eeuwige roem en een wisseltrofee.

De organisatie is in handen van Rotary Purmerend Polderland en P 3 Purmerend.

Drukte tijdens de editie van 2018.