Jaap Catsburg wordt hier geflankeerd door nummer twee Henk Gans (links) en Ruud Tensen.
Jaap Catsburg wordt hier geflankeerd door nummer twee Henk Gans (links) en Ruud Tensen. (Foto: aangeleverd)

Zieke kampioen toch bij uitreiking

WIJDEWORMER - Bij de jeu de boules vereniging Butje 13 was het afgelopen week de laatste kans om voor de onderlinge wintercompetitie de verplichte 30 partijen af te ronden.

Uit ruim 70 speelmogelijkheden in de maanden november tot en met februari moesten de leden per speeldag vooraf aangeven welke partij mee ging tellen voor het winterkampioenschap van de vereniging. Onder bijzonder fraaie omstandigheden werden de laatste partijen gespeeld en na afloop de stoelen op het zonneterras neergezet.

Het wedstrijdsecretariaat kwam echter met een bijzondere mededeling, namelijk dat de winnaar van de wintercompetitie ziek was en daardoor afwezig.

Wat bleek? Winnaar Jaap Catsburg had zijn 30 partijen gespeeld en had al zoveel keren (23) gewonnen, dat hij op de laatste dag niet meer kon worden ingehaald. Probleem was nu hoe de wisselprijs en de bloemen aan hem te overhandigen.

Na een telefoontje bleek Jaap bereid om even naar het sportpark te komen om met de twee andere beste winterspelers op de foto te gaan.

ehaalde.