De betreffende partijen ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.
De betreffende partijen ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. (Foto: aangeleverd)

Samenwerking in de zorg

PURMEREND – De Zorgcirkel en 5 andere ouderenzorgaanbieders ondertekenden met de Hogeschool van Amsterdam de samenwerkingsovereenkomst voor de start van de opleiding Wijkverpleegkundige Zorg duaal. Een gespecialiseerde opleiding met oog op de ouderenzorg van de toekomst, zonder kosten voor de student!

Ouderen blijven steeds langer thuis blijven wonen. Hierdoor stijgt ook de vraag naar hoogopgeleide verpleegkundigen in de thuiszorg. Samen met de Noord-Hollandse ouderenzorgorganisaties Omring, Evean, Cordaan, Amstelring en ViVa!Zorggroep slaat De Zorgcirkel de handen ineen om hierop in te spelen. Samen met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zetten zij de hbo-opleiding Wijkverpleegkundige Zorg duaal op.

In 4 jaar klaar

Binnen de opleiding Wijkverpleegkundige Zorg worden studenten in 4 jaar tijd klaargestoomd tot volleerd wijkverpleegkundigen met erkend hbo-v-diploma, niveau 6. De opleiding start in september 2019 met 30 studenten. Elke zorgorganisatie levert 5 kandidaten. Deze selecteert zij uit de ontvangen sollicitaties. Solliciteren kan bij één van de deelnemende zorginstanties. Bij De Zorgcirkel tot 15 juni.