Babbels Live is altijd weer een gezellig feestje.
Babbels Live is altijd weer een gezellig feestje. (Foto: Aangeleverd )

Babbels Live Festival

ZAANSTREEK - Ad de Lange, uitbater van Bar Babbels, al meer dan 25 jaar een begrip in de Zaanstreek, is de drijvende kracht achter het tweedaagse evenement 'Babbels Live Festival' dat de afgelopen jaren al vele artiesten heeft mogen verwelkomen. Dit jaar staat het evenement 15 en 16 juni weer op de planning.

Golden Earring, De Dijk, Kensington, Bløf, Niels Geusebroek, Waylon staan op het podium. Maar ook onder andere Jett Rebel, Peter Beense, Het Goede Doel en Roberto Jacketti & the Scooters. Het is de zesde keer dat Ad de Lange 'Babbels Live Festival' organiseert, met de steun van vele vrijwilligers. De Lange: "'De voorbereiding wordt elk jaar wel iets gemakkelijker, maar het mag nooit routine worden. Je leert elke keer weer bij. Hij laat het draaiboek zien, een dikke map die onder wat roetresten zit, maar wonderwel de brand bij Bar Babbels eind 2017 heeft overleefd. De bezoekers van het festival komen uit het hele land, maar voornamelijk uit de Zaanstreek.

Ons kent ons

Ondanks dat er per dag duizenden bezoekers op het terrein rondlopen blijft het wel een knusse sfeer houden. Het 'ons kent ons' gevoel is hierbij enorm aanwezig. Vrienden van vroeger die elkaar al een tijd niet meer gezien hebben treffen elkaar weer op het festival en kletsen dan gezellig bij onder het genot van een hapje en een drankje.

Voorgaande edities vonden plaats in Krommenie op het voormalige Provily Sportpark. "Vanwege woningbouw zijn we genoodzaakt om dit jaar van locatie te veranderen. Dit jaar vindt Babbels Live Festival daarom plaats op 15 en 16 juni in het naastgelegen dorp Assendelft aan de Omweg. (zijstraat van de Dorpsstraat). Het programma is net als afgelopen jaren een mix van Nederlandse en internationale artiesten.

Hollandse dag

Zaterdag 15 juni 2019 is het Hollandse Dag met de volgende artiesten: Tino Martin, Mental Theo, John West, Het Feestteam, Rob Ronalds, Yves Berendse, Het Meezingteam, Ronnie Ruysdael, Rocky Vosse, PartyFrieX, De Flamingo's, John de Bever, Jos, Dave & Rik, Lawineboys, presentatie de loeigekke Joki Beerendonk.

Zondag 16 juni 2019 komen DI_RECT, Rowwen hèze, Killer Queen (from the UK), Memphis Maniacs en Johhny2Bad (UB40 tribute from the UK).