De vertegenwoordigers van beide partijen gingen wat graag op de foto. Uiteraard met taart.
De vertegenwoordigers van beide partijen gingen wat graag op de foto. Uiteraard met taart. (Foto: Evert Ruis)

Bouw Planetenpark in juli van start

PURMEREND - Taart en een opgetogen stemming bij woningcorporatie Intermaris aan de Kometenstraat. Met op de achtergrond uitzicht op de zandvlakte waarop 99 eengezinswoningen in het project Planetenpark worden gebouwd, vond de ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Intermaris en aannemer KlaassenGroep. De in Dinxperlo gevestigde aannemer is al vanaf de start aan het project in Wheermolen-West verbonden en mag de klus in z'n geheel afmaken. De eerste palen gaan in juli in de grond.

door John Bontje

99 duurzame woningen in Wheermolen-West

Intermaris laat de 99 woningen in dezelfde stijl bouwen als de eengezinswoningen die de corporatie in de eerste fase in 2018 opleverde. De nieuwe bewoners wonen straks aan de straat Planetenpark, gelegen tussen de Kometenstraat, Meteorenweg en Orionweg. De woningen krijgen het A+ label en worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd. Alle sociale huurwoningen zijn goed geïsoleerd en gasloos. Door goede isolatie en zonnepanelen op de woningen hebben huurders lagere energielasten. Lager energiegebruik is ook goed voor het milieu.

Een flinke delegatie van beide bedrijven was getuige van de feestelijke ondertekening. Van Intermaris waren dat Han Leurink (directeur), Cees Tip (bestuurder), Anita Snel (Regisseur Wonen), Pieter Buis (vastgoedontwikkelaar) en Walter van Lubeck (Teamleider Projecten). KlaassenGroep werd vertegenwoordigd door Michel Menting (algemeen directeur) en Dirk-Jan Klaassen (vestigingsdirecteur).

Overduidelijk is dat het 'huwelijk'

Zie verder pagina 9