Alzheimercafé in Purmerend

PURMEREND - In Zorgcirkel Molentocht is woensdag 8 mei weer het Alzheimercafé, Persijnlaan 99 in Purmer-Zuid. Aanvang 19.30 uur, inlopen vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Het thema is 'de mantelzorger'. Het wordt een speciale avond. Niet alleen vanwege de komst van een bijzondere gast, die komt vertellen over de rol van mantelzorger. Het is tevens de laatste keer dat Anja Niggebrugge als een van de gespreksleiders optreedt. Anja heeft deze rol gedurende tien jaar op zich genomen en vindt het tijd worden om het stokje over te dragen. "Tien jaar lang was ik bijna elke maand aanwezig bij het Alzheimercafé. Vanaf september 2013 was dat als gespreksleider. Eerst jarenlang in de Populier, het seniorenrestaurant van de Rusthoeve, sinds januari van dit jaar in Molentocht. In de vijf en een half jaar dat ik gespreksleider was, hebben we een heleboel gastsprekers gehad. Vele onderwerpen hebben we met elkaar besproken. Vooral hoe om te gaan met dementie. We hebben met elkaar gelachen en we hebben met elkaar een paar tranen gelaten. Dat kon allemaal, in het Alzheimercafé", aldus Anja Niggebrugge, die de avonden samen met Erna Waal leidde.

In al die jaren zag ze heel veel mensen komen en gaan, en heeft ze dus ook heel veel mensen leren kennen. "Soms waren er weinig mensen aanwezig. Dat kon te maken hebben met het onderwerp dat we zouden gaan bespreken, maar ook op avonden waarop er voetbal op tv was. Andere keren zat de zaal vol. Het maakte niet uit of er weinig of veel mensen kwamen, de avonden waren altijd fijn, en men ging met een goed gevoel naar huis. Nu is het moment gekomen om te stoppen", laat Anja Niggebrugge tot slot weten.