Jack Glas toont het winnende lot, links op de foto is Dominique Pruijn onderdeel van de festiviteiten
Jack Glas toont het winnende lot, links op de foto is Dominique Pruijn onderdeel van de festiviteiten (Foto: Aangeleverd)

'Het kan zomaar opnieuw gebeuren'

BOVENKARSPEL - ''Het is heel bijzonder dat de hoofdprijs in onze winkel is gevallen'', vertelt Jack Glas, eigenaar van Primera Stede Broec. Een bezoeker aan de lokale winkel heeft een winnend lot gekocht met de 'XL hoofdprijs' van één miljoen euro netto. De prijs is onderdeel van de Staatsloterij.

''Ik werd direct gebeld door Dominique Pruijn van de Staatsloterij met het bericht dat de winnaar een lot had gekocht in onze winkel. Mijn eerste reactie? Zo'n grote winnaar in onze zaak is natuurlijk ontzettend leuk en mooi'', legt Glas uit, die afgelopen donderdag 6 juni afgevaardigde Pruijn feestelijk welkom heette onder het genot van koffie en gebak. De foto's verraden een gezellige middag.

Opnieuw

''Sinds Glas Primera Stede Broec exploiteert (de afgelopen drie jaar) is een dergelijke prijs niet gevallen in de winkel en dat maakt het natuurlijk uniek. Bovendien kan het zomaar opnieuw gebeuren, dat hebben we vaker gezien bij andere zaken in Nederland'', weet Glas, die benadrukt dat Primera Stede Broec meer is dan een winkel voor loten. ''In onze winkel is het mogelijk om onder meer professionele pasfoto's te laten maken en daarnaast onderscheiden we ons met een sleutelservice'', aldus Glas.

Primera

Primera is een in 1991 opgerichte Nederlandse winkelketen gespecialiseerd in tabak en rokersbenodigdheden, postzegels, cadeaukaarten, kantoorartikelen, tijdschriften en dagbladen, maar dus ook winnende loten. Kom gerust eens langs.

Primera Stede Broec Stationslaan 49, 1611 KX Bovenkarspel.