Reisje naar Friese stad Joure

ENKHUIZEN - Het tweede reisje van SOE reiscommissie van dit seizoen gaat woensdag 19 juni naar de Friese stad Joure.

Daar begon meer dan 250 jaar geleden Egbert Douwes en zijn zoon Douwe Egberts met het importeren van koffie, thee en tabak. Zij lieten een koopvaardijschip bouwen waarmee de wereldzeeën werden bevaren en om vervolgens deze producten naar Friesland te brengen. Het bleek het begin te zijn van een hele lange koffietraditie. Een bezoek aan museum Joure, waar deze traditie uitgebreid wordt besproken, mag daarom uiteraard niet ontbreken.

Geboortehuis

Naast de koffietraditie heeft het museum nog meer te bieden. Zo zijn er collecties op het gebied van oude Friese ambachten zoals de tabaksfabricage, de Friese klokkenindustrie, kopergieterij, goud- en zilversmederij en nog veel meer. Het geboortehuisje van Egbert Douwes is te zien en ook het originele winkeltje, De Witte Os, waar alles is begonnen, bestaat nog steeds. Het is nu ingericht als museumwinkel en het bezoeken zeker waard.

Aanmelden

Graag mee naar Joure? Graag dan opgeven bij Bettie Keesman, bereikbaar via telefoonnummer 314862 of bij Willemien den Hartog, telefoon 318686. Vertrek om 8.30 uur vanaf de Klopperstraat en daarna het Koperwiekplein. De kosten van dit leuke reisje zijn € 49,50 dit is inclusief bus kosten, koffie met gebak in Bolsward, lunch en entree museum. Het bedrag graag overmaken op rek: NL33 RABO 011.76.69.288 tnv SOE Enkhuizen o.v.v. Joure.